Disney pussel

Disney pussel – för alla som älskar Disneypussel

Gillar du att lägga pussel och älskar du alla karaktärer från Disney har du kommit helt rätt. Här ska vi nämligen prata om pussel med Disney-tema. Att pussla är inte bara ett roligt tidsfördriv, det är också lärorikt och väldigt spännande. Tänk att se bilden från en Disney-saga växa fram, steg för steg. Här kan du läsa mer om roliga, busiga, färgglada pussel med Disney-tema!

Disney pussel med 1000 bitar

Pussel Disney Världskarta 1000 Bitar

Disney pussel Världskarta från Ravensburger

Ravensburger är ett välkänt varumärke av hög kvalitet när det gäller pussel. Det här Disney Världskarta pusslet är inget undantag. Kartan är färgglad och detaljerad, och de 1000 bitarna kommer garanterat att ge en utmanande och underhållande upplevelse för pusselbyggare i alla åldrar. Det här pusslet är rekommenderat för en ålder från 14 år och uppåt och är perfekt för familjer eller alla som älskar Disney pussel.

– Ravensburger har tillverkat pussel sedan 1891

– Pusslet innehåller 1000 bitar

– Rekommenderad ålder från 14 år

The Best Disney Themes Pussel med 1000-bitar

Disney pussel med 1000 bitar

Ravensburger The Best Disney Themes 1000-pussel är ett fantastiskt Disney pussel för alla Disney-fans. Det här vackra pusslet är tillverkat av högkvalitativ kartong och har ett förstklassigt linnetryck för att minimera bländning av bilden. Med 1000 bitar är det ett utmanande men givande projekt som mäter 70 x 50 cm när det är färdigt. Det är lämpligt för åldrarna 12 och uppåt.

Om du letar efter ett roligt och utmanande pussel är Ravensburger The Best Disney Themes 1000 det perfekta valet. Med vackert konstverk och högkvalitativ konstruktion kommer det här pusslet garanterat att ge dig många timmars nöje.

– Högkvalitativ konstruktion för många timmars glädje

– Utmanande men givande Disney pussel för alla Disney-fans

– 1000 bitar för ett unikt och fantastiskt motiv

Pussel Disney Christmas

Disney pussel med jultema

Det här pusslet är ett måste för alla Disney-fans. Jag älskade detaljerna i designen och det var verkligen roligt att sätta ihop det. Den enda nackdelen är att det är lite utmanande – men det är det som gör det så roligt. Om du letar efter en utmaning i jul är det bara att titta på det här Disney pusslet.

– 1000 pusselbitar för en riktig utmaning

– Ett utmanande och givande pussel för jul

– Roligt att sätta ihop, även för erfarna pusselbyggare

Pusselmotiv från Disneys magiska värld

Det är alltid mycket roligare att lägga ett pussel med ett motiv som man tycker om. Gillar du därför Disney ska du så klart välja ett pussel med Disney-motiv. Välj ett pussel med många detaljer. Det är faktiskt lättare att lägga ett pussel med en detaljrik bild. Du kommer snabbare att hitta bitar som passar ihop. Och när det kommer till Disney är det inga problem! Ett pussel med Disney-motiv är alltid färgstarkt med mängder av roliga detaljer att titta på. Tänk dig till exempel ett pussel med Snövit och de sju dvärgarna. Här gäller det verkligen att hålla reda på klädernas färger och skäggens längder och former på Butter, Glader, Trötter, Toker, Prosit, Kloker och Blyger.

Har du, liksom så många andra, blivit superförtjust i systrarna Anna och Elsa ska du så klart välja ett pussel med en scen från filmen Frost. Bli inte förvånad om den busiga snögubben Olof också dyker upp någonstans på pusslet. Eller varför inte välja ett pussel med käre gamle Musse Pigg och alla hans vänner? Vem vet, kanske kommer Janne Långben, Mimmi Pigg och Kalle Anka att vara med på det pusslet också. Har du svårt att bestämma dig för vilken av alla Disneys karaktärer som du gillar bäst och som du vill pussla kan du välja ett stort pussel med en rad Disneyfigurer. Det kan till exempel vara en härlig blandning av Törnrosa, Mowgli och Baloo, Aladdin och sjöjungfrun Ariel.

Disneypussel till alla

Som du alldeles säkert har förstått nu finns det pussel med många olika Disneymotiv, en del är enkla att pussla och en del är svåra. Gillar du att pussla och tycker om när det är klurigt och tar lite tid kan du gärna välja ett Disney pussel med 1000 bitar men det finns förstås också Disneypussel med färre bitar. Ja, det finns till och med Disneypussel med ännu fler bitar för dig som verkligen vill ha en utmaning. Ett pussel med Disney är också en suverän present att ge bort till en vän som älskar Disney. Perfekt både som en födelsedagsgåva och som julklapp!

Tips när du ska pussla

För att klara ett svårt pussel, kanske ett pussel med 1000 bitar från Disney, behöver du en bra strategi. Det allra bästa är om du kan ha pusslet på ett eget bord hemma. Ett pussel med tusen bitar tar lite tid att lägga och om du har en egen plats till pusslet behöver du inte plocka undan pusslet varje gång du ska äta eller fika. Börja med att vända alla pusselbitar så att framsidan är riktad uppåt. När alla pusselbitar ligger åt rätt håll hittar du enkelt alla kantbitar. Det är nämligen alltid med ramen du ska börja. Det spelar ingen roll om du ska lägga ett Disney pussel med 1000 bitar eller med 100 bitar. Börja med ramen så kommer du igång på ett bra sätt!

Kan du urskilja särskilda detaljer i pusslet nu kan du lägga dessa pusselbitar tillsammans. Du kan säkert hitta pusselbitar som hänger ihop. Det kan vara bitar med samma färger eller bitar som har samma motiv. Kanske Mimmi Piggs röda och vita rosett eller kanske några gula pusselbitar till Belles fina klänning?

Nu är det äntligen dags att börja pussla! Börja med en av samlingarna du nu har med pusselbitar som verkar hänga ihop och testa dig fram. Bli inte förvånad om du har missuppfattat massor av pusselbitar. Det händer hela tiden, särskilt när du lägger ett pussel med flera hundra bitar. En pusselbit som du trodde var en bit till Musse Piggs öron kanske visar sig helt enkelt vara en bit till ett hus.

Om du kör fast – ta en paus! Lämna pusslandet en liten stund och sätt dig sedan någon annanstans runt bordet. När du ser pusslet från en annan vinkel kommer du också att hitta nya bitar som passar ihop. Till sist fyller du i gapen med de pusselbitarna som först inte verkade passa någonstans. Nu är pusslet äntligen klart! Om du vill kan du klistra ihop pusslet så att du får du en fin tavla att hänga upp, men du kan också ta sönder pusslet igen och samla ihop det i kartongen. Vem vet när du blir sugen på att pussla igen?

Vad är ett Disney pussel?

Vi kanske ändå ska ta det från början och förklara vad ett pussel egentligen är innan vi berättar mer om alla fantastiska och fantasifulla pussel med Disney-motiv. Ett pussel består av olikformade bitar som, när de passas ihop, bildar ett motiv. Det kan vara en bild på en känd byggnad, ett vacker naturfotografi, en tecknad bild eller en bild på en berömd person. Ja, och så finns det väldigt många pussel med härliga bilder från Disneys underbara värld.

Pussel kan bestå av både stora och små pusselbitar. Pussel till små barn kan till exempel bestå av bara några få pusselbitar som ska passas ihop. Det finns också pussel med flera hundra bitar, till och med flera tusen bitar, till den som verkligen letar efter en utmaning. Pussel är ofta tillverkade av papp eller trä.

Varför är det bra att pussla?

Att pussla kräver många olika kognitiva kvaliteter. Det övar till exempel upp både korttidsminnet och långtidsminnet. Pusslande förstärker också förmågan att se hur mönster och färger hänger ihop och kan hjälpa till med koncentrationsförmågan. Den viktigaste aspekten med pusslandet är nog ändå att det är väldigt avkopplande att pussla. Prova ett lägga ett pussel när du kommer hem från jobbet efter en lång och stressig dag så kommer du att märka att du blir mer avslappnad och lugn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *