Pussel 3000-bitar

Pussel 3000 bitar

Gillar du att pussla men tycker att de flesta pussel är för enkla ska du satsa på ett pussel med 3000 bitar. Det är en riktigt utmaning! Du måste räkna med att det kommer att ta många timmar, ofta till och med många dagar, men när det är klart kommer du att känna dig väldigt nöjd. I den här artikeln ska vi prata mer om pussel med 3000 bitar, vilka utmaningar de ger och så klart komma med många smarta tips om hur du bäst klarar ett stort pussel.

Stort utbud av 3000 bitars pussel

När du börjar leta efter pussel med 3000 bitar kommer du snart att upptäcka att det faktiskt finns flera att välja mellan. De flesta pusselleverantörer sorterar sina pussel efter just antal bitar och därför blir det enkelt för dig som kund att välja precis det pussel du önskar. Du kan välja pussel med många olika motiv och från flera olika varumärken. Ravensburger är en av de riktigt stora pusseltillverkarna. De har lång erfarenhet av pussel och i deras sortiment hittar du pussel för både barn och vuxna. Du känner igen ett pussel från Ravensburger på den blå trekanten som finns på ett av pusselkartongens hörn.

Vilka motiv finns på pussel med 3000 bitar?

Som vi redan berättat finns pussel med alla möjliga motiv. Gillar du till exempel att vara ute i naturen kommer du alldeles säkert att uppskatta ett pussel med en vacker naturbild. Vad sägs om ett pussel med ett vattenfall, en blomsteräng eller en träddunge? Det finns också pussel med kända konstverk, personer och byggnader. Välj till exempel ett pussel med lutande tornet i Pisa eller ett pussel med frihetsgudinnan i New York om du planerar en semester till Italien eller USA. Det kommer att vara en perfekt uppladdning inför resan. Du kan också hitta 3000 bitars pussel med tecknade bilder. Ofta har dessa pussel många roliga och komiska detaljer. Vilket motiv du än väljer på ditt nästa pussel är det viktigt att bilden är högupplöst för att säkerställa att du får en härlig pusselupplevelse.

Välj ett motiv som du gillar

För att göra pusslandet riktigt roligt är vår rekommendation att du väljer ett pussel med ett motiv som du gillar. Älskar du allt som har med Italien att göra så välj ett pussel som föreställer en underbar landskapsvy från Toscana. Är du däremot väldigt förtjust i Disney, då väljer du ett pussel med dina favoritkaraktärer från en Disneyfilm. Det är bra att välja ett pussel med många detaljer och gärna också med flera olika färger. Då kommer det att bli enklare att hitta de pusselbitar som ska hänga ihop.

Organisera ditt pusslande

När du har bestämt dig för att pussla ett pussel med 3000 bitar och valt ut ett passande pussel med ett motiv som du tycker om är det äntligen dags att börja. Här kommer vi att ge dig några bra tips på hur du kan organisera ditt pusslande.

  • Den första frågan är förstås var ska du pussla. Det bästa är om du har ett bord som du kan använda bara för själva pusslandet. Då slipper du att plocka undan alla pusselbitar varje gång du behöver bordet som matplats. Självklart kan du välja att ha pusslet på en bricka som du enkelt kan flytta undan. Se bara till att brickan är tillräckligt stor så att hela pusslet får plats. När du håller ihop pusslet är det enklare att börja pussla när andan faller på och du minimerar också risken för att pusselbitar försvinner.
  • Lägg nu alla pusselbitar på den yta du valt att pussla på och vänd alla pusselbitar uppåt. Det är inte en rolig arbetsuppgift, men det kommer att förenkla ditt pusslande så det är värt jobbet. Nästa steg är att sortera ut alla hörn- och kantbitar, alltså pusselbitar som tillhör ramen. Vill du vara en riktig pusselorganisatör sorterar du också alla andra bitar i olika högar. Du kan till exempel lägga bitar med samma färg i en hög och bitar med liknande mönster i en annan. Alla bitar som är svårdefinierade lägger du helt enkelt i en blandad hög.
  • Ta hjälp av bilden när du nu ska försöka lägga pusslet. Bilden finns i de flesta fall på pusselkartongens ovansida. Du kan få mycket hjälp av att titta noga på bilden och hitta pusselbitar som matchar olika sektioner. Och om du helt kör fast så ta en paus. Gå undan en liten stund och gör något annat. Du kan ta en kopp kaffe, läsa tidningen eller gå ut och promenera en stund. När du kommer tillbaka får du förhoppningsvis ett annat perspektiv på pusslet. Du kan också prova att sätta dig på en annan plats runt pusselbordet. Ibland kan faktiskt en ny vinkel vara det som behövs för att hitta pusselbitar som passar ihop.
  • Den sista pusselbiten är kanske den roligaste att lägga. Du har klarat det och framför dig ligger ett färdigt pussel med 3000 bitar. Det är riktigt bra gjort!

Hur lång tid tar det att pussla ett 3000 bitars pussel?

Ja, detta är så klart inte så lätt att svara på. Det beror på hur van du är att lägga pussel, hur intensivt du pusslar och om ni är flera som hjälps åt. Vilket pussel du har valt kan också spela roll. Är det en komplicerad bild med många pusselbitar i samma färgnyanser kommer det att ta längre tid. Ett pussel med mycket himmel- och havsbilder brukar till exempel vara riktigt kluriga. Räkna med att det kommer att ta några timmar i alla fall eller några dagar om du bara har några stunder då och då att ägna åt pusslandet. Men det gör inget! Det är faktiskt väldigt roligt att ha ett pussel igång hela tiden. Sätt dig och pussla när du har lite tid över helt enkelt!

Bli smart – lägg ett pussel

Att pussla är roligt. Det är en stund när du kan koppla av från vardagens alla måsten. Du sitter i lugn och ro och det enda du kan tänka på är just vilka pusselbitar som passar ihop. Men att pussla är inte bara roligt, det är faktiskt också bra för din hjärna. Det hjälper dig att tänka logiskt. Att lägga ett pussel med 3000 bitar är en utmaning. Du måste ha en plan och arbeta organiserat. Du tränar också upp ditt minne när du pusslar. Bästa hjärngympan alltså!