Ravensburger pussel

Ravensburger pussel

Brukar du lägga pussel ibland? Du är inte ensam. Vi är många som har upptäckt att det är en både rolig och rogivande sysselsättning. Det är något alldeles speciellt att se hur pusslet och motivet växer fram när pusselbit efter pusselbit hittar sin plats. Vi säger inte att det alltid är enkelt, ibland kan det till och med vara väldigt frustrerande när ingen pusselbit verkar passar, men till slut lossnar det och då infinner sig en väldigt tillfredsställande känsla. Det finns faktiskt pussel för alla. För de små finns pussel med bara några få bitar och för vuxna finns pussel med flera tusen bitar. Här ska vi presentera den anrika pusseltillverkaren Ravensburger.

En ledande pusseltillverkare

Ravensburger är ett tyskt företag från slutet av 1800-talet. Mannen som grundade Ravensburger hette Otto Maier och att företaget heter just Ravensburger beror helt enkelt på att Maier grundade företaget i den tyska staden Ravensburger. Maiers mål var att kombinera utbildning med underhållning och det får vi väl verkligen konstatera att han lyckades med. Ravensburger är alltså en pusseltillverkare med lång erfarenhet och tradition så det är inte så konstigt att det är ett ledande företag inom pussel, spel och andra kreativa produkter. Över hela världen är Ravensburger kända för sina pussel av hög kvalitet med både moderna och klassiska motiv. Du kanske inte känner igen namnet direkt när du ser det men du har säkert sett pussel från tillverkaren många gånger. Du känner igen deras förpackningar på den blåa trekanten som alltid finns i lådans ena hörn.

I Ravensburgers stora utbud finns allt från barnpussel med några få bitar till pussel med flera tusen bitar. I sortimentet finns också bland annat 3D-pussel och pusselpyramider. Ravensburger pussel erbjuder en mängd olika motiv på sina pussel. I deras stora pusselsortiment finns bland annat motiv från kända sagor och filmer, härliga naturbilder, finurligt tecknade bilder och fina fotografier från till exempel olika stadsmiljöer. Om du tar dig tid och utforskar Ravensburgers spännande pusselvärld kommer du alldeles säkert att hitta ett pussel som passar dig perfekt. Och vet du vad som är så smart med pussel? Jo, du kan lägga dem flera gånger. Den första gången är roligast men om du packar ner pusslet i sin låda och lägger det i en byrålåda i några månader kommer det att kännas som nästan helt nytt igen. Särskilt barn bruka tycka om att lägga samma pussel om och om igen.

Pussel med olika motiv

Det finns pusselmotiv som passar barn och det finns pusselmotiv som tilltalar vuxna mer. Många uppskattar roliga och lite fyndiga pusselmotiv. Ravensburger erbjuder flera tecknade pussel med härliga detaljer som lockar fram skratt. Andra pussel som är mycket populära är pussel med motiv från filmer. Har du en kompis som till exempel älskar allt som har med Disney eller Harry Potter att göra kan du hitta pussel med just Disney- och Harry Potter-motiv och ge bort i present. Det är en suverän julklapp eller födelsedagspresent. Det finns också pussel med fina landskap, djur och kända byggnader. Vilket motiv du än väljer är det en härlig känsla att se motivet växa fram när rätt pusselbitar fogas samman.

Pussel med olika antal bitar

Vill du att det ska gå fort att lägga pusslet eller älskar du att sitta i flera timmar och försöka hitta de pusselbitar som passar ihop? Pussel från Ravensburger finns med olika antal bitar. Du kan välja pussel med 500 bitar men också pussel med 1000 bitar från Ravensburger. Eller varför inte prova Ravensburger pussel med 1500 bitar eller Ravensburger pussel med 2000 bitar? Ju fler antal pusselbitar pusslet har, desto klurigare blir det att lägga. Brukar du inte pussla så ofta kan ett pussel från Ravensburger med 1000 bitar vara en bra start.

Det lättaste brukar vara att börja med alla kantbitar och när du har dessa på plats kan du börja med de andra bitarna. Det bästa är om du kan ha ett bord hemma som bara används för pusslet. Då behöver du inte plocka undan bitarna varje gång du ska äta och det blir enkelt att sätta sig och börja pussla så fort pusselandan faller in.

Pussla för att det är roligt

Varför är det då så roligt att pussla? När du pusslar kan du försvinna in i en annan värld för en liten stund. Det kan vara väldigt avkopplande efter en lång dag på jobbet eller i skolan Pussel hjälper också din hjärna att tänka logiskt och träna upp minnet. Det är inte alltid så lätt att lägga ett pussel, i alla fall inte om pusslet består av 3000 bitar. Det gäller att ha en plan och ha ett öga för vilka pusselbitar som passar ihop.

Många tar fram ett pussel under semestern. Det är roligt att ha något att bita i även när man är ledig. En stor fördel med att lägga ett pussel är att du inte behöver lägga hela pusslet vid samma tillfälle. Låt helt enkelt pusslet ligga framme på ett bord och när du har lite tid över sätter du dig en stund. Ibland kan du faktiskt behöva ta en paus om pusslet är svårt och du inte hittar några bitar som passar. Gå iväg en liten stund, ta en kopp kaffe och återkom sedan till pusselbordet. Du ska se att du snart hittar rätt bitar igen! Att pussla är en aktivitet som du både kan göra själv men det är också roligt att pussla tillsammans med övriga familjemedlemmar eller med vänner.

Hur många pusselbitar har ett pussel?

Du kan hitta Ravensburger pussel med 500 bitar, 1500 bitar, 2000 bitar och till och med Ravensburger pussel med 3000 bitar. Det finns också pussel med bara några få bitar som är anpassade till barn.

Vilka motiv finns på pussel?

Det finns pussel med många olika motiv, en del är tecknade och andra är fotografier. Många pussel har motiv hämtade från naturen men det finns också pussel med motiv från sagovärlden och kända filmer.

Vilket pussel ska du välja?

Ja, som du har förstått finns många olika pussel. Välj ett pussel med ett motiv som tilltalar dig och med antal pusselbitar som ger dig en utmaning. Ett pussel från Ravensburger med 2000 bitar ger förstås en större utmaning än ett Ravensburger pussel med 1000 bitar. Är det barn som ska pussla ska du välja ett pussel med färre bitar.