Wasgij pussel

Wasgij pussel

Wasgij pussel är ett utmärkt alternativ för dig som älskar att lägga pussel och som vill ha en riktigt svår nöt att knäcka. Wasgij är en mycket spännande och rolig serie pussel som skapades av varumärket Jumbo och som har fått en mycket stor uppmärksamhet. Har du tröttnat på traditionella pussel är det här helt klart alternativet för dig. Det är även utmärkt att ge bort i present – till exempel till någon som älskar att lösa svåra uppgifter.

Jumbo är ett pusseltillverkningsföretag som har varit aktiva på marknaden i över 160 år. Att de kan sin sak om pussel är det således ingen tvekan om. Alla pussel från tillverkaren håller en mycket hög kvalitet och är tillverkade av återvunnet material som kommer från en mycket hållbar källa. För att säkerställa att alla bilar håller den perfekta formen använder företaget sig av specialdesignade blad som är mycket tunna. Då på sätt kan alla pusselbitar få en mycket fin (och nästintill sömlös) form.

Topp 3 Wasgij pussel

Wasgij Destiny 20 De Speelgoedwinkel

Wasjig pussel 20

Pusslet Wasgij Destiny 20 De Speelgoedwinkel är en intressant variant på ett vanligt pussel. Pusselbitarna har alla olika former och storlekar, vilket ger en mer utmanande och engagerande upplevelse. Själva lådan ser till och med ut som en leksaksaffär, vilket bidrar till det övergripande temat för pusslet.

– En utmanande och engagerande pusselupplevelse

– Pusselbitar i alla olika former och storlekar

Wasgij Destiny 19 Café de Puzzelhoek

Wasgij pussel 19

Jumbo Wasgij Destiny 19 Café de Puzzelhoek är ett fantastiskt pussel för alla som älskar utmaningar. De 1000 bitarna kommer att hålla dig sysselsatt i timmar och det intressanta ämnet kommer att få dig att vilja pussla varje detalj. Den färdiga produkten är verkligen imponerande och utgör ett bra samtalsobjekt. Skaffa ditt eget i dag och börja pussla!

-1000 bitar för många timmars utmanande spelglädje

-Intressanta och unikt motiv

-En fantastisk vackert motiv

Wasgij Mystery 19 Bingo Blunder!

Wasgij Mystery 19 Bingo Blunder! pussel

Wasgij Mystery 19 Bingo Blunder! är ett utmanande men superkul pussel att lösa. Det är perfekt för alla pusselälskare som älskar att använda sin fantasi och använda alla ledtrådar på pussellådan för att lösa och placera bitarna rätt och lösa gåtan.

Wasgij pussel är smarta och superroliga pussel

– Du kan inte lägga pusslet som du ser det på kartongen – du måste använda din fantasi

– Alla ledtrådar på lådan hjälper dig att lösa pusslet och placera bitarna rätt

– Utmanande och superkul att lösa

Vad är Wasgij pussel?

Har du inte använt dig av ett Wasgij pussel tidigare kan det naturligtvis vara svårt att veta vad det är och hur de skiljer sig från klassiska pussel. Enkelt förklarat kan vi säga att ett Wasgij pussel är precis som vilket pussel som helst, men skillnaden ligger i det spegelvända motivet. Wasgij betyder egentligen inte något speciellt, utan är bara det engelska ordet ”jigsaw” stavat baklänges. Precis som namnet är spegelvänt är också pusslet spegelvänt.

Fortfarande klurigt att förstå vad det är? Du är inte ensam. Kort och gott kan vi säga att ett Wasgij pussel ska läggas åt andra hållet. Det motiv som du ser på lådan är således inte samma motiv som kommer att uppenbara sig när du har lagt pusslet färdigt. Om motivet på lådan föreställer en person som tittar igenom ett nyckelhål kan pusselmotivet bli just det som personen på lådan ser.

Vem passar Wasgij pussel till?

Wasgij pussel är ett riktigt bra val för dig som vill ha en mycket klurig och utmanande aktivitet. Har du lagt pussel tidigare är det helt klart till din fördel, eftersom du behöver förstå hur bitarna ska användas. Lägger du ett traditionellt pussel kan du använda dig av kartongen för att se vilka bitar som ska ligga vart, men det är således inget ett Wasgij pussel erbjuder. Att ha ett motiv framför sig underlättar hela pusselläggandet och gör det smidigare för dig att lägga bitarna rätt. Med Wasgij pussel får du istället klura ut motivet på egen hand, vilket är en mycket rolig och häftig upplevelse.

Med ett Wasgij pussel har du stora möjligheter att få använda din fantasi fritt. Naturligtvis kommer du inte att behöva lägga pusslet i blindo, utan du får ett flertal ledtrådar som du kommer kunna använda dig av. Ledtrådarna är dock inte alltid så avslöjande som du kanske skulle önska. Oftast består ledtrådarna av föremål eller ting som gör att du kan sätta in i motiv-figurens skor.

Så lägger du ett Wasgij pussel

Som ovan nämnt kommer du att få ett flertal ledtrådar som du kan använda dig av för att klura ut vad det är för motiv på pusslet du ska lägga. Återigen är det viktigt att inte utgå från motivet på lådan, eftersom det blir helt missvisande. Med dina ledtrådar nära till hands ska du försöka lista ut vad det är som karaktären eller motivet motspeglar. Är det en person på motivet ska du t.ex. försöka lista ut vad denne tittar på och det är därefter den bild som du ska pussla ihop. Wasgij pussel är ett mycket beroendeframkallade spel där du får tänka till ordentligt. Här krävs inte bara fantasi och logik, utan även tålamod och kreativitet.

Billiga Wasgij pussel

Är du på jakt efter billiga Wasgij pussel rekommenderar vi att du handlar ditt pussel online. På internet har du inte bara tillgång till det största utbudet, utan du kan också jämföra priser mellan olika e-butiker och återförsäljare. I många fall kan du även hitta erbjudanden och rabattkoder som du kan använda dig av för att sänka kostnaderna ännu mer.

Oavsett om det är ett traditionellt- eller ett Wasgij pussel som du vill ha avråder vi dig från att köpa det begagnat. Orsaken till detta är helt enkelt för att det finns en risk att inte alla pusselbitar är med eller att pusslet är skadat. Det gör inte bara att det kommer bli betydligt svårare för dig att lösa pusslet, utan drar också ner hela upplevelsen. Vem vill kämpa med ett 1000 bitars Wasgij pussel och inte vara säker på att hela motivet kan bildas?

Olika typer av Wasgij pussel

I dagsläget finns det sammanlagt fem olika typer av Wasgij pussel som du kan använda dig av. Det allra första konceptet (och även det som är mest populärt) är det som lanserades år 1997. Det här konceptet går under namnet Wasgij Original – brainteaser och fungerar på det sätt som är ovan beskrivet. Som pusselläggare ska du använda dig av din fantasi för att ta reda på vad som finns på andra sidan av motivet. Vad är det karaktären tittar på? Till din hjälp har du olika ledtrådar som du kan använda dig av.

Ytterligare ett av de fem koncepten heter Wasgij Destiny. Det här konceptet passar för dig som vill ha något extra svårt att ge dig in på och som gillar att leka med tanken om att ändra framtiden. Med ett Wasgij Destiny pussel ska du försöka resa tillbaka (eller fram) i tiden för att på så sätt förändra den. Den kan t.ex. handla om att du ska förhindra en explosion eller ett skepp från att sjunka.

Utöver Wasgij Original och Wasgij Destiny hittar du även Wasgij Mystery där du ska ta reda på vad nästa händelse kommer att bli, såväl som Wasgij Imagine där fantasin kan bli till verklighet. Naturligtvis får du själv bestämma vilket typ av Wasgij pussel som passar dig bäst. Egentligen finns det inget av pussel-koncepten som är svårare än något annat, utan den röda tråden kommer alltid vara att använda din fantasi.